Tapet din hartie

   Tapetele din hartie sunt produse prin laminarea a doua straturi de hartie, motiv pentru care se mai numesc  si duplex; un strat decorativ pe care este imprimat modelul si un strat suport.

   Tapetele din hartie in general se monteaza prin metoda aplicarii adezivului pe spatele tapetului.

   Dupa greutatea pe metru patrat tapetele din hartie sunt clasificate astfel:

 • tapete usoare  < 110 g/mp
 • tapete medii  110 g/mp – 140 g/mp
 • tapete grele  >140 g/mp

   Avantajele oferite de tapetele din hartie sunt:

 • pretul mic
 • diversitatea mare de modele
 • sunt prietenoase cu mediul
 • regleza umiditatea aerului din incapere
 • sunt permeabile la vapori

   Tapet vinilic pe suport de hartie

   Tapetele vinilice pe suport de hartie sunt produse prin aplicarea unui strat de vinil extrudat sau expandat pe un suport de hartie duplex (hartia duplex sau multistrat este fabricata prin laminarea a doua sau mai multe straturi de hartie);  acoperirea de vinil poate primi finisaje diverse in functie de tehnologia de prelucrare, in aceasta categorie sunt incluse tapete satinate, tapete profilate, tapete cu profil structurat.

   Tapetele vinilice pe suport de hartie se monteaza in general prin metoda aplicarii adezivului pe spatele tapetului, acest lucru depinde si de adezivul folosit.

   Dupa greutatea pe metru patrat tapetele vinilice si satinate pe suport din hartie sunt clasificate astfel:

 • tapete usoare  < 110 g/mp
 • tapete medii  110 g/mp – 140 g/mp
 • tapete grele  >140 g/mp

  Tapetele vinilice se gasesc intr-o mare diversitate de modele si finisaje, aceste tapete sunt in general lavabile, rezistente, usor de montat si permebile la vapori.

 

   Tapet netesut (vlies, non-woven)

   Tapetele netesute sau pe suport netesut sunt relativ nou aparute dar castiga din ce in ce mai mult teren datorita avantajelor multiple pe care le prezinta.

   Materialul netesut sau textil netesut este format din fibre naturale si sintetice. Suportul netesut este foarte rezistent si stabil dimensional.

   Datorita calitatilor suportului tapetele netesute pot fi produse folosindu-se o paleta foarte larga de tehnici si tehnologii de imprimare, gravare si profilare.

   Tapetele netesute se monteaza folosind metoda aplicarii adezivului pe perete si nu necesita umezire sau inmuiere prealabila.

   Tapetele netesute se gasesc intr-o mare diversitate de modele si finisaje, aceste tapete sunt rezistente, in functie de tehnologia de imprimare pot fi foarte lavabile si dintre toate tipurile de tapet sunt cel mai usor de aplicat.

   Tapet vopsibil

   Tapetele vopsibile sunt acele tapete care ulterior aplicarii pe perete vor fi finisate prin vopsire. Tapetele vopsibile pot fi din hartie, material netesut sau armate cu fibra de sticla.

   Tapetele din fibra de sticla sunt recomandate in spatii cu trafic mare (holuri,hoteluri,sali,saloane) deoarece odata aplicat confera peretelui o mare rezistenta la actiuni mecanice. Tapetele vopsibile din hartie sau material netesut se folosesc pentru finisarea peretilor in spatii domestice deoarece design-urile profilate cu diferite structuri (geometrice,artistice sau imitatii de lemn sau stucco) confera un puternic efect decorativ.

   Alte tipuri de tapet

   In aceasta categorie sunt incluse tapete speciale produse din diverse materiale: tapete textile, din metal, plastic, velur, piele, catifea, fibre lemnoase sau aschii de lemn.


Compară 0

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Total

Finalizare comandă